Veranda’s zitten is de afgelopen jaren erg populair geworden en veel mensen gebruiken veranda’s om te ontspannen en genieten van de frisse lucht in hun tuinen. Om een veranda te kopen, moet je je behoeften aandachtig overwegen omdat je iets moet vinden dat zowel je behoeften als budget past. Je moet ook nadenken over je tuin en ervoor te zorgen dat je ruimte hebt voor de veranda waarin je geïnteresseerd bent. Moderne veranda’s zijn in een grote verscheidenheid aan stijlen en passen in elk type tuin.

Veranda plaatsen

De traditionele veranda is open voor gasten en kan worden ingericht om het aantrekkelijker te maken. Porch zitten kan worden genoten door kinderen en volwassenen en bieden een gastvrije buitenruimte waar mensen kunnen zitten en praten, naar muziek luisteren of gewoon wat quality time hebben. Porch zitten kan ook een geweldige plek bieden om te socializen met andere gezinnen tijdens festivals zoals Stampede Dag of Land Dag. Een veranda is een woonruimte buiten en veranda’s zijn een ideale manier om een buitenruimtes van huizen uit te breiden.

Een veranda is een uitbreiding van het huis en zal het bestaande huisontwerp aanvullen. Je veranda zou in het omliggende landschap en landschapsarchitectuur moeten mengen. Er zijn een aantal verschillende soorten veranda-ontwerpen en u moet een reeks van deze ontwerpen onderzoeken voordat u er een kiest die het beste werkt voor uw huis. Als u een herhalingsontwerp wilt maken, kan een open ontwerp geschikt zijn. Voor meer moderne huisontwerpen zijn schone lijnen en eenvoudige lijnen eerder gekozen. Een van de belangrijkste factoren die bijdragen aan een veranda-aantrekkingskracht is hoe het in de rest van het huis en het landschapsontwerp past.

Bij het passen van een veranda op uw huis zijn er een paar dingen die u in aanmerking moet nemen. Portiekhoogte moet geschikt zijn voor de grootte van het gebouw. Het is ook belangrijk om de stijl van uw opruiming te matchen om de gevelbeplating op de veranda te evenaren. Naarmate de veranda’s traditioneel tegen de achterwand worden geplaatst, worden ze vaak iets hoger gepositioneerd. Voor huizen met een enkel verhaal, is de entree naar de veranda meestal op de eerste verdieping, terwijl voor het veranda van twee verdiepingen de entree op de tweede verdieping is.

Voor veranda’s met een enkel verhaal van de toegang tot de ingang is gemaakt van baksteen. Voor veranda’s met twee verdiepingen is de ingang van deze kamer meestal gemaakt van vinyl. Een andere optie is om een bakstenen open haard te gebruiken omringd als een toegangsweg. Een dergelijke constructie zou een sterke grip bieden voor baksteen en een mooie afwerking bieden voor de veranda.

Veranda zittende gebieden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en stijlen. Hout is erg populair voor veranda’s omdat het duurzaam is, weinig onderhoud vereist en een natuurlijke esthetische schoonheid heeft. Natuursteen en baksteen zijn ook opties. Als je het uiterlijk van je veranda wilt aanvullen en de kosten niet verhogen, zijn er veel vinylstoelen die vier of meer mensen zitten. Deze stoelen zijn minder duur, maar kunnen worden gemaakt om eruit te zien als een traditionele zitplaatsen, met een pluche kussen, hoge rug- en gevoerde stoelen.

 

Van der Bauwhede: Jouw veranda tot in de perfectie. Voor een veranda uitbreiding  moet je bij Van Der Bauwhede zijn.
Als verandabouwer ontwerpen en bouwen we alles zelf, van moderne tot landelijke stijl.

Roterijstraat 107
8790 Waregem
T +32 56 60 15 32
info@vanderbauwhede.be